Harpun rakenne 

Harpun pylvääseen kiinnittyvät soittimen kaikupohja ja kaula. Pylvään sisällä kulkevat pedaalivaijerit harpun pohjan pedaalimekanismista kaulan sisällä sijaitsevaan koneistoon. Usein pylväs on jollakin tavoin koristeltu, esim. puuleikkauksin, osittaisella tai koko pylvään kattavalla kultauksella tai pylvään huipulla olevalla erillisellä ns. kruunulla.

Harpun puuosista suurin ja näkyvin, usein myös koristeellisin on sen kaikupohja, jonka läpi kielet kulkevat. Kaikupohja voi olla ns. suora kaikupohja (pedaalittomissa ja oppilasmalleissa) tai levennetty (konserttiharpuissa), joissa siihen usein kuuluu erilaisia koristekuvioita tai ornamentteja. Kaikupohja valmistetaan aina vaahterasta.

Harpun kaulaksi nimitetään soittimen yläosassa olevaa kaarevaa metallista / puusta valmistettua osaa, joka yhdistää harpun kaikupohjan ja pylvään toisiinsa. Kaulan sisällä on pääosa pedaaliharpun koneistosta ja sen läpi kulkevat kielten viritystapit. Kaulaan kiinnittyvät myös kunkin kielen ns. pedaalihaarukat, joiden välistä yksittäiset kielet kulkevat.

Harpun kaula, pylväs sekä kaikupohjan vastakkaisella puolella (soittajan puolella) oleva harpun vartalo ovat aina samaa puulajia keskenään, useinmiten mahonkia, pähkinäpuuta, ebenpuuta tai vaahteraa.