Harppukonsertti

Päivi Severeide
Saara Olarte

Ke 11.9.2019 klo 19, Espoon kulttuurikeskus, näyttelytila Ahjo

Välittömästi konsertin jälkeen taiteilijatapaaminen
Harppusoolo- ja duoesityksiä
Tournier – Spohr – Fauré – Debussy – Tuomela
Ohjelma 10 € EMOn harppuoppilaiden tukiyhdistys ry:n stipendirahaston hyväksi 

Oppilaskonsertit

Kirsi Kiviharjun harppuoppilaat Espoon musiikkiopistosta ja Lahden konservatoriosta esiintyvät.
To 31.10.2019 klo 17 Espoon kulttuurikeskus
Su 3.11.2019 klo 16 Sirpo-sali, Lahden konservatorio/Lahden konserttitalo

Laajempi harppuimprovisaatio- ja sävellyskurssi

Espoon kulttuurikeskus, 9.-10.11., 16.-17.11. ja 30.11.-1.12.2019
Kurssin vetäjänä harpisti, laulaja, improvisoija, säveltäjä ja performanssitaiteilija Salla Hakkola.

Keväällä järjestetylle ja kovasti pidetylle Salla Hakkolan vetämälle improvisaatiokurssille on seuraamassa jatkoa laajempana kurssina kolmen viikonlopun (la-su) aikana Espoon kulttuurikeskuksessa. Kurssille voivat ilmoittautua myös harpistit, jotka eivät osallistuneet kevään kurssille, mutta kaikilta osanottajilta edellytetään osanottoa koko kurssin ajan. Osanottajia voivat olla niin harppua soittaneet harpun ystävät, musiikkiopistoissa opiskelevat kuin ammattiopiskelijatkin.
Kurssi jatkaa ja syventää samaa ideaa kuin kevään 2019 viikonlopun workshop. Kurssilla tutkitaan lisää eri lähtökohtia improvisaatioon ja sitä, kuinka musiikillista materiaalia voi työstää edelleen sävellyksiksi yhdessä ja erikseen. Työskentelyssä käytetään laajennettuja tekniikoita (ts. nykymusiikin tekniikoita) sekä tutkitaan myös perinteisiä harmonioita ja melodioita sävellyksessä.

Osana kurssia perehdytään myös tilaan osana esitystä ja kokeillaan harppujen erilaista sijoittelua tilaan, sekä yleisön ja soittajien sijoittelua tilassa perinteisen katsomo – näyttämö -asettelun sijaan.
Osa kurssin tunneista käytetään Salla Hakkolan teoksen harjoittamiseen. Päätöskonsertissa esitetään kurssilla syntyneitä teoksia / yhteinen teos sekä Salla Hakkolan teos tai osia siitä.

Kurssin laajuus 28-32 tuntia, täsmentyy tarkemman aikataulun vahvistuessa. Karkeasti ottaen kurssia lauantaisin 6h ja sunnuntaisin 4h. Viimeisen sunnuntain, jolloin on myös päätöskonsertti, aikataulu vielä avoinna.

Koska Espoon musiikkiopisto tukee kurssia, EMOlaiset osanottajat ovat tällä kertaa etusijalla. Muita oppilaita otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä lopuille paikoille. Niille, joilla on mahdotonta tuoda omaa soitinta mukanaan, pyritään järjestämään soitin.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen Kirsi Kiviharju harpe2000@gmail.com
Kun ilmoittaudut, kerrotko:
– nimesi ja ikäsi
– missä opiskelet harpunsoittoa
– kauanko olet soittanut
– soitatko pedaaliharppua vai pedaalitonta
– mikäli Sinulle on mahdotonta tuoda omaa soitinta, mutta haluaisit osallistua

Kurssimaksut ovat:
– 50€ EMO:n oppilailta
– 70€ EMO:n harppuoppilaiden tukiyhdistys ry:n ei-EMO:laiset jäsenet
– 90€ muut

Kurssin vetäjä Salla Hakkola on säveltäjä, harpisti, laulaja, improvisoija ja performanssitaiteilija, joka työskentelee eri musiikkityylien ja taiteenlajien parissa. Hänen musiikkiaan on kuultu yhtä lailla klassisen musiikin konserteissa, folk- ja etno-festivaaleilla, jazzkonserteissa, nykymusiikin festivaaleilla, indie-rock clubeilla, videopeleissä, animaatioissa, improvisoiduissa konserteissa ja kokeellisissa taidetapahtumissa. Hänen teoksiaan ovat kantaesittäneet mm. HKO, Avanti!, Kampin laulu, Ahjo Ensemble ja Seattle Symphony Orchestra, ja hän on työskennellyt sekä säveltäjänä että harpistina Suomen eturivin muusikoiden ja artistien (mm. Pekka Kuusisto, Jukka Perko, Apulanta, Verneri Pohjola, Yona, Pepe Willberg, Timo Ala-kotila), nykymusiikkiyhtyeiden, jazzkokoonpanojen, maailmanmusiikkiyhtyeiden ja indie-pop kokoonpanojen kanssa. Esiintyessään sekä akustisen ja sähköharpun kanssa hän on laajentanut omintakeista lähestymistapaansa musiikkiin käyttäen performatiivisia elementtejä esityksissään, joita hän on kehittänyt edelleen teoksissaan performanssitaiteilijana.

Performanssitaiteilijana Hakkola on esiintynyt mm. Kiasman URB10 Urban Art festivaalilla ja AAVE-festivaalilla 2010 (Helsinki), La-Bas – biennaalissa 2012 (Helsinki), Viitasaari Musiikin Ajassa 2013, IPA Bucharest performance art platform 2014 (Romania) Multimusic by the Sea 2015 (Kalajoki), Reflektor Berlin-Kaunas Performance Art Festival 2015 (Kaunas, Liettua), LAPSody 2017 – festivaalilla, Tampere Biennalessa ja Dayjob – kollektiivinsa kanssa.

Salla Hakkola on työskennellyt säveltjänä mobiilipeliyritys Roviolla ja tehnyt musiikkia mm. Angry Birds -peleihin sekä The Fruit Nibblers -peliin, josta Hakkola voitti vuoden parhaan pelimusiikin palkinnon Game Music Awadsissa vuonna 2016.